06-12695193 info@orthofysio.nl

Fysio- en manuele therapie

voor kinderen en volwassenen

Fysiotherapie

Je kunt last hebben van een blessure, pijnklachten of een bewegingsbeperking. Door onze drukke samenleving, een zittend beroep of overbelasting kunnen er functieproblemen in spieren, gewrichten of het zenuwstelsel ontstaan.

Fysiotherapie kan dan een effectieve behandelmethode zijn. Wij zijn graag ‘hands-on’ bezig, bijvoorbeeld bij rug-, hoofd-, nek-, schouder-, knie- en bekkenklachten. Als manueeltherapeut streven wij hierbij naar optimale bewegingsvrijheid van alle gewrichten, zenuwen, spieren, pezen, huid- en bindweefsel.

Kwaliteit en zorgverzekering
Wij zijn BIG-geregistreerd en ingeschreven in het kwaliteitsregister van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) als fysiotherapeut en manueeltherapeut. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, waardoor de behandelingen rechtstreeks kunnen worden vergoed vanuit de basis- of aanvullende verzekering.

Samenwerking met fitnessclub Fit+ Helvoirt
Wij hebben sinds kort een ‘nieuwe oefenruimte’ :)En wat voor 1!
Voor training en revalidatie maken wij vanaf nu ook gebruik van de faciliteiten van Fit+ Helvoirt!! Deze moderne fitnessclub heeft alle benodigdheden en apparatuur in huis om onze patiënten optimaal te ondersteunen in hun herstel.  

Specialisaties: o.a. Kinder-manuele therapie | Dry-needling | Medical Taping | Mulligan concept | Knie-en schouderproblemen

Inge werkt als fysiotherapeut, manueeltherapeut en kindermanueeltherapeut binnen OrthoFysio Brabant.

Bij volwassen behandelt zij veel nek-, hoofd-, rug-, bekken-, stuit- en schouderklachten d.m.v. manuele therapie en dry-needling.

Zij is aangesloten bij de European Workgroup of Manual Medicine (EWMM).  Hierdoor is zij ook bevoegd om kinderen met gewrichtsfunctie-klachten in de leeftijd van 0-18 jaar met manuele therapie te behandelen.

De behandeltechnieken die je bij deze leeftijdsgroep gebruikt, zijn anders dan bij volwassenen:  mild en met weinig kracht, maar wel wel heel specifiek en gericht.  Voor meer informatie en werkwijze bij kinderen: klik hier

Daarnaast heeft zij als orthomoleculair therapeut en voedingsdeskundige binnen OrthoFysio Brabant een aparte afdeling voor vrouwen en kinderen: RelaxMom klik hier!

Pieter is als fysiotherapeut en manueeltherapeut tevens gespecialiseerd in dry-needling en taping technieken zoals het Medical Taping Concept. Ook is hij thuis in sportblessures, knie-, heup- en schouder revalidatie.

Hij is actief lid van Knie Netwerk Brabant en Schouder Netwerk Brabant. 

Werkwijze Fysio-manuele therapie

Het eerste consult bestaat uit 3 onderdelen onderdelen: een vraaggesprek (screening en anamnese), een lichamelijk onderzoek en een eerste behandeling. We stellen je vragen over de klachten; bijvoorbeeld hoe ze ontstaan zijn en wanneer ze toenemen of verminderen.

Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij we je houding en bewegingen beoordelen en je gewrichten onderzoeken. Zo wordt vastgesteld waar de oorzaken van de klachten zitten. Samen met jou beslissen we dan of therapie zinvol is. Zo ja, stellen we samen met jou doelen voor de therapie op, maken wij een behandelplan om die doelen te bereiken en gaat de behandeling direct van start.

De behandeling bestaat uit vele technieken uit de fysiotherapie en manuele therapie zoals mobilisaties en manipulaties van gewrichten, het behandelen van triggerpoints en spieren met manuele technieken (‘met de hand’) of dry-needling, eventueel taping technieken, oefeningen/training en het geven van houding-en beweegadviezen. 

 

Manuele therapie

Een Master Manueel Therapeut (MMT) heeft na de fysiotherapie-opleiding een 3 jarige master Manuele therapie gevolgd. Manuele therapie wordt toegepast bij functiestoornissen van de gewrichten, spieren en/of zenuwen.

Bijvoorbeeld bij:

  • Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
  • Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen
  • Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
  • Hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn
  • Duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • Kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten
  • Heup-, bekken- en stuitklachten

Doel van manueeltherapie

We passen specifieke technieken toe, om de gewrichten beter te laten functioneren, de houding te verbeteren en pijn te verminderen. Met manuele therapie kun je met een paar behandelingen al veel verlichting van de klachten bereiken.

 

 

Ontroostbaar huilen, overstrekken, onrustig, voorkeurshouding, wil niet knuffelen, het hoofdje lijkt ‘scheef’ of ‘plat’, slecht slapen, vaak spugen..

  

 

Afspraak maken?

of heb je een vraag?

Vul het afspraakformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op! 

Bellen of whatsappen

(+31) 0612695193

Praktijkadres

OrthoFysio Brabant

Sint Jorisstraat 46

5268 CP Helvoirt

Noord Brabant, NL

Afspraak formulier

Toestemming

Dit formulier vraagt om jouw naam, email adres en telefoonnummer zodat wij contact met je op kunnen nemen. Jouw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie de privacyverklaring om te zien hoe we met jouw gegevens omgaan.