06-12695193 info@orthofysio.nl

Dry-needling

Wat is dry-needling?

Dry-needling behandeling van triggerpoints

Pijn en stijfheid in je spieren? Dit kan komen door TRIGGERPOINTS ! 👈🏻

🧐Een triggerpoint is een ‘knoop’ in een spier die de volgende klachten kan geven:
-Pijn en stijfheid lokaal in de spier en vaak ook elders ‘op afstand’ (bijvoorbeeld beenpijn door triggerpoints in je bilspieren)
-Bewegingsbeperkingen in de bijbehorende gewrichten
-Verminderde kracht in de betrokken spier(en)
-Pijnontwijkend gedrag (je gaat ‘anders’ bewegen)
-Tintelingen in je arm/ been, hoofdpijn, kramp

Hoe kunnen triggerpoints ontstaan?

-Acuut: bijvoorbeeld door een verkeerde beweging (vertillen) of een ongeval
-Chronisch; bijvoorbeeld door een langdurig verkeerde houding
-Langdurige overbelasting van arm, schouder en/of nek achter de pc
-Overbelasting of blessures bij sporters
-‘Slappe banden’ in bijvoorbeeld enkels of knieën
-Psychologische factoren, zoals stress of depressie
-Voetafwijkingen; instabiliteit of verschil in botlengte bijvoorbeeld na een breuk of operatie
-Langdurige afwezigheid van beweging, bijv. bij gips, brace of sling

Wat is dry-needling?

Dry needling is een effectieve behandelmethode, overgekomen vanuit Canada en wordt al jaren toegepast binnen de reguliere fysiotherapie.
De behandeling richt zich op het uitschakelen van de triggerpoints.
Door middel van een speciale techniek worden met een droge acupuntuurnaald triggerpoints gericht aangeprikt. Spieren raken op die manier snel en langdurig ontspannen.

Hoe voelt dry-needling?

Het inbrengen van het naaldje voel je in principe niet. Als het triggerpoint wordt aangeprikt spant de spier zich even aan, een kortdurend ‘kramp’ gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal weer direct en kun je weer makkelijker bewegen.

Hoe effectief is dry-needling?

🤩Daar staan wij zelf ook elke keer weer van te kijken. Supereffectief bij (langdurige of onbegrepen) pijnklachten. Je legt letterlijk de vinger (of naald!) op de zere plek. 🤏

Kwaliteit en zorgverzekering

Dry needling is onderdeel van een normale fysiotherapiebehandeling. Als je aanvullend verzekerd bent, vallen ook de kosten van dry needling hieronder. Wij zijn BIG-geregistreerd en ingeschreven in het kwaliteitsregister van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie). Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, waardoor de behandelingen rechtstreeks kunnen worden vergoed vanuit de basis- of aanvullende verzekering.  

 

Werkwijze dry-needling behandeling bij OrthoFysio Brabant

Het eerste consult bestaat uit 3 onderdelen onderdelen: een vraaggesprek (screening en anamnese), een lichamelijk onderzoek en een eerste behandeling. We stellen je vragen over de klachten; bijvoorbeeld hoe ze ontstaan zijn en wanneer ze toenemen of verminderen.

Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij we je houding en bewegingen beoordelen en je spieren en gewrichten onderzoeken. Zo wordt vastgesteld waar de oorzaken van de klachten zitten. 

De behandeling bestaat uit vele technieken uit de fysiotherapie en manuele therapie zoals mobilisaties en manipulaties van gewrichten, het behandelen van triggerpoints en spieren met manuele technieken (‘met de hand’) of dry-needling, eventueel taping technieken, oefeningen/training en het geven van houding-en beweegadviezen. 

 

Specialisaties: o.a. Manuele therapie Kinder-manuele therapie | Dry- needling | Medical Taping | Mulligan concept | Wervelkolom-, bekken-, knie- en schouderproblemen

 

 

 

Ontroostbaar huilen, overstrekken, onrustig, voorkeurshouding, wil niet knuffelen, het hoofdje lijkt ‘scheef’ of ‘plat’, slecht slapen, vaak spugen..

  

 

Afspraak maken?

of heb je een vraag?

Vul het afspraakformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op! 

Bellen of whatsappen

(+31) 0612695193

Praktijkadres

OrthoFysio Brabant

Sint Jorisstraat 46

5268 CP Helvoirt

Noord Brabant, NL

Afspraak formulier

Toestemming

Dit formulier vraagt om jouw naam, email adres en telefoonnummer zodat wij contact met je op kunnen nemen. Jouw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie de privacyverklaring om te zien hoe we met jouw gegevens omgaan.