06-12695193 info@orthofysio.nl

Over ons

en het ontstaan van Orthofysio brabant

Over Inge

Van fysiotherapeut tot Master (Kinder-) Manueeltherapeut.
Van Levensgenieter tot Orthomoleculair Therapeut en Leefstijlcoach 

Ik ben Inge!  Ik heb 15 jaar ervaring als fysiotherapeut en master manueeltherapeut. En 4 jaar als moeder. Dat is ook een vak apart 🙂 
Ik heb me gespecialiseerd in kinder-manuele therapie bijvoorbeeld bij baby’s en kinderen met een voorkeurshouding, nek-, rug- en hoofdpijn. Ik ben nooit uitgestudeerd en hou van reizen, de zee, gezelligheid én lekker en gezond eten. 

Als manueeltherapeut ben ik gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen van houdings- en bewegingsklachten. Sommige klachten aan  het bewegingsapparaat worden echter veroorzaakt of in stand gehouden vanuit een andere bron. Er zijn zoveel systemen en mechanismen in je lichaam en je bewegingsapparaat is daar maar 1 van. 

De studie orthomoleculaire geneeskunde bracht de verdieping en verbreding waar ik al zo lang naar op zoek was. Een combinatie van biologie, voedingsleer, fysiologie, scheikunde, anatomie, psychologie en neurowetenschappen. 

 

 

Geen poespas, maar terug naar de basis. Hoe werkt je lichaam? Welke systemen zijn er en welke processen spelen zich af? Welke stoffen hebben je organen en cellen nodig om goed te kunnen functioneren? Hoe werken je hormonen?

Nu combineer ik de kennis van deze vakgebieden om -vrouwen en kinderen in het bijzonder- gerichter te kunnen behandelen en adviseren in mijn praktijk RelaxMom. Op www.relaxmom.nl schrijf ik artikelen over gezondheid, voeding, zwangerschap(-kwalen), beweging, hormonen, lekker in je vel zitten, kinderen en (pre-)menopauze.

Nu behandel ik natuurlijk niet alleen maar vrouwen en kinderen en zullen mannen zich niet echt aangetrokken voelen tot een praktijk die ‘RelaxMom’ heet. 🙂  Dus ben ik samen met mijn man Pieter OrthoFysio Brabant gestart. Mannen, jullie zijn van harte welkom!

Over Pieter

Van sportliefhebber tot Master Fysio-manueeltherapeut.
Van Mulligan Concept, Medical Taping en Dryneedling tot lid van het Knie- en Schoudernetwerk Brabant.  

 

Ik ben Pieter! Getrouwd met Inge en trotse papa van onze dochter Lot en zoon Siem. Sinds 2004 ben ik werkzaam als fysiotherapeut en na een aantal jaren werkervaring opgedaan te hebben ben ik in 2007 begonnen aan de specialisatie manuele therapie. Deze Master opleiding aan de SOMT te Amersfoort heb ik in 2010 met succes afgerond.

Deze opleiding heeft mij naast theoretische verdieping en uitbreiding van mijn praktische vaardigheden, het bekijken van elk gezondheidsprobleem in een breed perspectief gebracht. Een persoonlijke benadering vind ik hierbij heel belangrijk. Samen met de patiënt probeer ik de bron van de klachten te achterhalen en tot een optimaal resultaat te komen. 

Ik behandel veel rug-, nek-, knie- en schouder-klachten. Hierbij combineer ik manueeltherapeutische behandeltechnieken met onder andere dry-needling, Mulligan-technieken en Medical taping.  Ik ben aangesloten bij Knie Netwerk Brabant en Schouder netwerk Brabant.

In mijn vrije tijd hou ik van sporten, buiten zijn en leuke dingen doen met familie en vrienden. Ik word erg blij van reizen en wij hebben samen dan ook al veel van de wereld gezien. OrthoFysio Brabant is ons nieuwe avontuur, maar dan nu dicht bij huis. Letterlijk thuiskomen:) Dit gevoel hopen we onze patiënten ook mee te geven in onze mooie praktijk in Helvoirt. 

Visie

Gezondheid is niet vanzelfsprekend. Volgens de definitie van de World Health Organisation:

‘Gezondheid is niet alleen de afwezigheid van ziekte, maar een toestand van volkomen lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn.’

Maar in de huidige gezondheidszorg zie je vaak dat elke specialist maar naar 1 onderdeel kijkt in plaats van naar de hele persoon. Het resultaat is dat mensen vaak van de een naar de andere specialist worden gestuurd. Symptomen worden behandeld, vaak met medicijnen en dan gaat het even goed totdat er weer een nieuw probleem opduikt (omdat er niets met de bron van de klachten is gedaan). Je lichaam zit enorm ingewikkeld en ingenieus in elkaar. Er zijn zoveel processen en systemen die de fabriek draaiende houden..en meestal gaat dat goed.

Als er een klacht ontstaat vragen wij ons altijd af: 

Waar komen de klachten vandaan?  Hoe hebben de klachten zich ontwikkeld? Zijn er belemmerende factoren aanwezig voor natuurlijk herstel? Welke verbanden zijn er te vinden? Hoe kunnen we het gezondheidsprobleem bij de bron aanpakken?

Wij geloven dat iedereen met meer kennis over zijn lichaam, gezondheid en voeding beter voor zichzelf kan zorgen en betere keuzes gaat maken. Eet je gezonder, beweeg je voldoende en hou je je stresslevel onder controle? Dan wordt je lijf een stuk gelukkiger. En jij dus ook.

Aanpak

Bij OrthoFysio Brabant kun je terecht voor verschillende onderzoeken en behandelingen. Fysio-/manuele therapie, orthomoleculaire geneeskunde en voeding-leefstijl coaching.

Tijdens alle consulten vinden wij het belangrijk om uitgebreid de tijd voor jou te nemen. Daarom zijn wij ook deze praktijk gestart om het anders te kunnen doen; we doen niet aan ‘lopende band werk’.

“Als je écht begrijpt hoe je lichaam werkt, hoe/waarom je klachten zijn ontstaan en welke factoren mogelijk meespelen, dan kun je daar zelf iets aan doen. Het geeft je invloed op je gezondheid! Met té streng zijn voor jezelf bereik je vaak het tegenovergestelde. Wij houden de 80/20 regel aan. Als je het 80% van de tijd ‘goed doet’, kun je 20% besteden aan de dingen die je echt niet wil missen (zoals dat frietje, wijntje, biertje of stukje chocolade!). Wij zijn ook geen heilige boontjes 🙂  En genieten is hééel belangrijk!! “

Kwaliteit

Wij zijn wetenschappelijk opgeleid en baseren ons in ons onderzoek en adviezen behalve op medische kennis, op uitgebreid (laboratorium-) onderzoek en literatuurstudie. 

Bij voorkeur in samenwerking met je (huis)arts (of verloskundige/ gynaecoloog). Indien nodig maken wij hierbij gebruik van laboratorium onderzoek van bloed, urine, haar, speeksel of ontlasting. 

Wij zijn BIG-geregistreerd en ingeschreven in het kwaliteitsregister van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) als fysiotherapeut en als manueeltherapeut. Inge daarnaast als kindermanueeltherapeut in het EWMM register en als vergoedbaar orthomoleculair therapeut in het CAT register. Pieter in het Knie- en Schouder-Netwerk Brabant.

Voor klachten verwijzen wij je naar de WKKGZ-geschilleninstanties.
Wij vallen als fysio-/manueeltherapeut onder de Wkkgz-klachtenregeling en geschillencommissie van het KNGF. Als orthomoleculair therapeut (CAT level 3) valt Inge daarnaast onder het Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT) . Zij werkt volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: https://gatgeschillen.nl/.

Logo KNGF

Afspraak maken?

of heb je een vraag?

Vul het afspraakformulier hiernaast in, stuur een (Whatsapp-) bericht of een e-mail en we nemen zo snel mogelijk contact met je op! 

Bellen of whatsappen

(+31) 0612695193

Praktijkadres

OrthoFysio Brabant

Sint Jorisstraat 46

5268 CP Helvoirt

Noord Brabant, NL

Afspraak formulier

Dit formulier vraagt om jouw naam, email adres en/of telefoonnummer zodat wij contact met je op kunnen nemen. Jouw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie de privacyverklaring om te zien hoe we met jouw gegevens omgaan.