06-12695193 info@orthofysio.nl

Over ons

en het ontstaan van Orthofysio brabant

Over Inge

Van fysiotherapeut tot Master (Kinder-) Manueeltherapeut.
Van Levensgenieter tot Orthomoleculair Therapeut en Leefstijlcoach 

Ik ben Inge!  Ik heb 17 jaar ervaring als fysiotherapeut en master manueeltherapeut. En 6 jaar als moeder. Dat is ook een vak apart 🙂 
Ik heb me gespecialiseerd in kinder-manuele therapie bijvoorbeeld bij baby’s en kinderen met een voorkeurshouding, nek-, rug- en hoofdpijn. Bij volwassenen behandel ik met name rug-/ nek-/ hoofd-/ schouder-/ stuit- en bekkenklachten m.b.v. manuele therapie en dry-needling. 

Ik ben nooit uitgestudeerd en ik word erg blij van reizen, de zee, gezelligheid met vrienden en familie én lekker en gezond eten. 

De studie orthomoleculaire geneeskunde bracht de verdieping en verbreding waar ik naar op zoek was. Een combinatie van (micro-)biologie, fysiologie, voedingsleer, epigenetica, psychologie en neurowetenschappen. 

Inge OrthoFysio Brabant

Geen poespas, maar terug naar de basis. Hoe werkt je lichaam? Welke systemen zijn er en welke processen spelen zich af? Welke stoffen hebben je organen en cellen nodig om goed te kunnen functioneren? Hoe werken je hormonen?

RelaxMom: praktijk voor vrouw en kind binnen OrthoFysio Brabant
Naast reguliere fysiotherapie en manuele therapie kun je bij mij onder andere terecht voor problematiek rondom hormonen, kinderwens, zwangerschap, postpartum klachten en menopauze, allergie-, pijn- en vermoeidheidsklachten. 

Meer weten?? Kijk eens op www.relaxmom.nl !

Pieter OrthoFysio Brabant

Over Pieter

Van sportliefhebber tot Master Fysio-manueeltherapeut.
Van Mulligan Concept, Medical Taping en Dryneedling tot lid van het Knie- en Schoudernetwerk Brabant.  

 

Ik ben Pieter! Getrouwd met Inge en trotse papa van onze dochter Lot en zoon Siem. Sinds 2004 ben ik werkzaam als fysiotherapeut en na een aantal jaren werkervaring opgedaan te hebben ben ik in 2007 begonnen aan de specialisatie manuele therapie. Deze Master opleiding aan de SOMT te Amersfoort heb ik in 2010 met succes afgerond.

Deze opleiding heeft mij naast theoretische verdieping en uitbreiding van mijn praktische vaardigheden, het bekijken van elk gezondheidsprobleem in een breed perspectief gebracht. Een persoonlijke benadering vind ik hierbij heel belangrijk. Samen met de patiënt probeer ik de bron van de klachten te achterhalen en tot een optimaal resultaat te komen. 

Ik behandel veel rug-, nek-, knie- en schouder-klachten. Hierbij combineer ik manueeltherapeutische behandeltechnieken met onder andere dry-needling, Mulligan-technieken en Medical taping.  Ik ben aangesloten bij Knie Netwerk Brabant en Schouder netwerk Brabant.

In mijn vrije tijd hou ik van sporten, buiten zijn en leuke dingen doen met familie en vrienden. Ik word ook erg blij van reizen en wij hebben samen dan ook al veel van de wereld gezien. OrthoFysio Brabant is ons nieuwe avontuur, maar dan nu dicht bij huis. Letterlijk thuiskomen:) Dit gevoel hopen we onze patiënten ook mee te geven in onze mooie praktijk in Helvoirt. 

Visie

In de huidige gezondheidszorg zie je vaak dat elke specialist maar naar 1 onderdeel kijkt in plaats van naar de hele persoon. Symptomen worden behandeld, vaak met medicijnen en dan gaat het even goed totdat er weer een nieuw probleem opduikt (omdat er niets met de bron van de klachten is gedaan). Je lichaam zit enorm ingenieus in elkaar. Er zijn zoveel processen en systemen die de fabriek draaiende houden..en meestal gaat dat goed.

Als er een klacht ontstaat vragen wij ons altijd af: 

Waar komen de klachten vandaan?  Hoe hebben de klachten zich ontwikkeld? Zijn er belemmerende factoren aanwezig voor natuurlijk herstel? Welke verbanden zijn er te vinden? Hoe kunnen we het gezondheidsprobleem bij de bron aanpakken?

Met meer kennis over je lichaam, gezondheid en voeding kun je betere keuzes maken. Eet je gezonder, beweeg je voldoende en hou je je stresslevel onder controle? Dan wordt je lijf een stuk gelukkiger. En jij dus ook.

Aanpak

Tijdens alle consulten vinden wij het belangrijk om uitgebreid de tijd voor jou te nemen. Daarom zijn wij ook deze praktijk gestart om het anders te kunnen doen; we doen niet aan ‘lopende band werk’.

Logo KNGF

Aangesloten bij CAT Vergoedbaar
Aangesloten bij GAT 2023

Kwaliteit

Wij zijn wetenschappelijk opgeleid en baseren ons in ons onderzoek en adviezen behalve op medische kennis, op uitgebreid (laboratorium-) onderzoek en literatuurstudie. Bij voorkeur in samenwerking met je (huis)arts of specialist. 

Wij zijn BIG-geregistreerd en ingeschreven in het kwaliteitsregister van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) als fysiotherapeut en als manueeltherapeut. Inge daarnaast als kindermanueeltherapeut in het EWMM register en als vergoedbaar orthomoleculair therapeut in het CAT register.
Pieter in het Knie-Netwerk-Brabant en Schouder-Netwerk Brabant.

Voor klachten verwijzen wij je naar de WKKGZ-geschilleninstanties.
Wij vallen als fysio-/manueeltherapeut onder de Wkkgz-klachtenregeling en geschillencommissie van het KNGF. Als orthomoleculair therapeut valt Inge daarnaast onder het Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT) . Zij werkt volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: https://gatgeschillen.nl/.

Afspraak maken?

of heb je een vraag?

Vul het afspraakformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op! 

Bellen of whatsappen

(+31) 0612695193

Praktijkadres

OrthoFysio Brabant

Sint Jorisstraat 46

5268 CP Helvoirt

Noord Brabant, NL

Afspraak formulier

Toestemming

Dit formulier vraagt om jouw naam, email adres en telefoonnummer zodat wij contact met je op kunnen nemen. Jouw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie de privacyverklaring om te zien hoe we met jouw gegevens omgaan.