06-12695193 info@orthofysio.nl

RelaxMom: Praktijk voor vrouwen en kinderen binnen OrthoFysio Brabant.
Toen ik zwanger was van ons dochtertje heb ik veel boeken gelezen,online informatie opgezocht, apps gedownload. Ik dacht dat ik goed voorbereid was, deed keurig wat de verloskundige/gynaecoloog mij vertelde en was goed bezig qua voeding, zwangerschapsvitamines etc. Dacht ik. 

Pas na de bevalling en tijdens mijn studie orthomoleculaire geneeskunde kwam ik er achter dat ik het mis had en hoe weinig goede, betrouwbare informatie er te vinden is. 

Zo vaak heb ik gedacht: ‘Had ik dat maar geweten!’. En: ‘Waarom wist ik dit niet?’.  
Er zijn zoveel vrouwen die tijdens de zwangerschap door de bomen het bos niet meer zien en zich als moeder niet meer echt ‘de oude’ voelen. 

Daar wil ik met RelaxMom verandering in brengen, zodat er meer vrouwen gezond zwanger worden, minder klachten hebben, beter en sneller herstellen en als moeder lekkerder in hun vel zitten. Tot en met de overgang!’ 

Op de site www.relaxmom.nl kun je o.a. informatie vinden over van alles wat te maken heeft met: 

Jouw kinderwens
Zwanger worden is vaak geen vanzelfsprekendheid, dat weet ik uit ervaring. Leer wat je kan doen om met goede voeding, leefstijl, stressreductie, de juiste supplementen en het in balans brengen van je hormale systeem op een natuurlijke en verantwoorde wijze zwanger te worden. Geen hocus pocus, maar met gezond verstand. 

Een gezonde zwangerschap
Hoe kom ik fit mijn zwangerschap door en hoe leg ik een goede basis voor de ontwikkeling van mijn kindje? Wat doe ik aan vervelende kwalen als bekkeninstabiliteit, misselijkheid, vermoeidheid en zwangerschapsdiabetes? Bewegen is gezond, maar wat kan ik dan bet beste doen (in welke fase)? Welke oefeningen kan ik doen? Wat is voor mij persoonlijk een goed voedingspatroon en wat kan ik beter niet eten? Helaas is hier geen standaard recept voor…. natuurlijk zijn er algemene richtlijnen, maar iedereen is anders gebouwd, heeft andere genen, behoeften en voorkeuren. En mogelijk heb je vitamine-/mineralen/vetzuren tekorten, allergieën of intoleranties. Algemeen bekend is dat vitamine B12, foliumzuur en vitamine D belangrijk zijn tijdens de zwangerschap. Maar er zit nogal veel verschil in welke zwangerschapsvitamines je neemt…. veel (multi-)vitamines van de drogist bevatten namelijk synthetische vitamines die het lichaam niet goed kan opnemen/verwerken/omzetten en kunnen daardoor zelfs schadelijk zijn. Leer meer over onder andere vitaminen & mineralen, gezonde vetten, langzame koolhydraten, bouwstoffen, hormonen, neurotransmitters en personal nutrition.

Optimaal herstel
Hoe zorg ik ervoor dat ik na de bevalling weer snel en energiek op de been ben? En zeker niet onbelangrijk: dat ik lekker in mijn vel zit in een tijd waarin alles op zijn kop staat? Helaas blijven maar al teveel ladies jaren last houden van bijvoorbeeld bekkenklachten, slaapproblemen, een sterk wisselende suikerspiegel, overgewicht (of juist ondergewicht!), vermoeidheid, uitputtingsverschijnselen, depressie, stress.. Vaak heeft dit te maken met het feit dat je lichaam van veel belangrijke vitamines/mineralen/eiwitten/neurotransmitters is beroofd (zwangerschapsdepletie) en/of je hormonale systeem overhoop gehaald is. Hoe krijg je dit alles weer in balans?

Motherhood
Tips en trics om de eerste jaren met je kindje goed door te komen en vooral jezelf niet te vergeten in de zogenaamde tropentijd. Er wordt veel gevraagd van moderne mammies: hoe houd jij alle ballen omhoog? Of is het oke om zo nu en dan lekker een bal (of 2 of 3) te laten vallen?

Zorg goed voor jezelf op gebied van voeding, leefstijl, beweging, slaap en ontspanning zodat je de stralende mama wordt die je graag wil zijn. En krijg handvaten om die stralende mama te kunnen blijven als je als 30-plusser richting de menopauze gaat. 

Happy kids
Wat doe je als je baby een voorkeurshouding heeft? Wat kan er aan de hand zijn als je baby veel huilt, spuugt, slecht slaapt en/of onrustig en gespannen is? Probeer dan als moeder maar eens rustig en relaxt te blijven… No way, dat lukt je niet!  Als kinder-manueeltherapeut onderzoek en behandel ik kinderen van 0-18 met onder andere deze problemen, hoofdpijnklachten, gewrichtsproblemen, rug- en nekklachten. 

Vanuit de orthomoleculaire geneeskunde (voeding- een leefstijl geneeskunde) is er veel wetenschappelijke onderbouwing op het gebied van optimale, op de persoon toegespitste voeding en indien nodig veilige supplementen zoals vitamines en probiotica, bij verschillende aandoeningen en klachten, ook bij kinderen. Wist je bijvoorbeeld dat de spijsvertering, neurotransmitters en hormonen (zoals dopamine & cortisol) een belangrijke rol spelen bij autisme en ADHD?

Meer weten!? Kijk op www.relaxmom.nl

 

Heb een fijne dag!

Inge